Cum facem un stick boot-abil?

Deseori am intalnit
intrebarea: Cum instalez un Windows?
Raspunsul cel mai simplu de inteles gasiti chiar aici. 

Un Windows se instaleaza facand un stick de memorie, boot-abil. Facand un boot-abil, la pornirea laptopului sau a unui PC, Acestea vor putea rula direct din stick. Deci bios-ul va cauta un dispozitiv conectat la USB sau unitatea optica CD / DVD, iar daca gaseste un stick de boot-abil sau CD / DVD boot-abil, va incepe sa ruleze din ele. 

Dacă aveți deja descărcat o imagine (.iso) cu Windows sau scaun Linux, nu mai rămâne decât să descărcați programul RUfus. Acesta este cel mai bine cotat, multi utilizatori folosindu-l cu succes într-un realiza un stick boot-abil. Programul Rufus poate fi descărcat de la adresa  https://rufus.ie/  . De preferat varianta cu instalare. Primul din site. 

Pentru a utiliza programul Rufus va trebui sa avem un stick de meorie de cel putin 8 GB. După ce am introdus stick-ul de meorie în usb, deschidem programul Rufus. 

Pasul 1 - Alegeți dispozitivul usb, adică stick-ul.

Pasul 2 - La selectare Boot alegem ISO. În continuare la SELECT, faceți clic pe buton și alegeți imaginea WIndows pe care o avem descarcata. De preferat să vă imaginați cu WIndows pe Desktop pentru a găsi mai repede

Pasul 3 - La schema de partiție alegeți MBR și lasam Sistemul de direcție MBR cu BIOS și UEFI.
Pasul 4 - La eticheta volumului scriem cum dorim sa numim stickul cand il vedem in My Computer. Putem numi "Stick Boot-abil cu ferestre". 

Pasul 5- La sistemul de fisiere lasam FAT 32 Standard. 

Pasul 6- Faceți clic pe butonul START. 

Dupa ce programul a finalizat procesul, nu mai ramane decat sa introducem stick-ul bott-abil ce am realizat in usb-ul laptopului sau PC-ului in care vrem sa instalam Windows. 

Pentru a rula un boot-abil cu Windows, trebuie mai întâi să intrați în biosul laptopului la secțiunea BOOT și să urcam USB pe primul loc. Astfel, bios-ul va sti ca prima data sa incerce sa ruleze din stick. Apasati F10 după ce ați urcat usb pe primul loc.Sistemul va reprograma primul lucru pe care il va face, va fi sa ruleze din stick-ul boota-bil pe care l-am realizat. Următoarea va urma instalarea Windows-ului. 

Daca aveti nelamuriri, scrieti in coemntarii. Eventual dacă doriți să faceți un articol cu ​​pasii pentru instalările Windows 7, 8 și 10.  

O zi buna! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum decodam un telefon fara Android?